Náhľad na DOCX, ešte lepšie notifikácie a Android beta

Novinky z 23.11.2015

Opäť sme sa zamerali na zjednodušenie Vašej práce a obohatili sme m.agendu o funkcie, s ktorými budete ešte produktívnejší.

Rýchly náhľad na dokumenty DOCX

Vieme, že veľmi radi používate rýchly náhľad na PDF, TXT a obrázkové dokumenty pomocou . m.agenda Vám odteraz zobrazí aj náhľad na dokumenty MS Wordu vo formáte DOCX.

V tejto funkcii sme sa zamerali na rýchle zobrazenie obsahu dokumentu, preto sa môže stať, že niektoré formátovanie v dokumente sa nezobrazí rovnako, ako pri otvorení v MS Word.

Upozornenie na nový oznam

Priamo pri vytvorení oznamu už môžeme nastaviť, ktorým kolegom pošle m.agenda upozornenie.

Upozornenie obsahuje celý text oznamu, takže príjemcovia nemusia dodatočne dohľadávať chýbajúce informácie. Naviac, m.agenda im automaticky pošle každú prípadnú zmenu v ozname a tiež obsah každého príspevku v diskusii o ozname.

Ide o krásny príklad, ako jednoducho a elegantne nahradiť masové posielanie emailov na celú skupinu ľudí vytvorením oznamu v m.agende, ktorá sa následne postará o prípadné posielanie emailov.

Moment: a aký je v tom potom rozdiel, keď aj tak všetci dostanú všetko emailom? V prípade oznamu nemusia byť posielané emaily, ale aj keď sú, všetko ostáva v projekte v m.agende a kedykoľvek to tam vieme nájsť. Vygenerované emaily sú len správy na zjednodušenie prístupu k informáciám, ale nie sú zdrojom informácie, takže ich príjemcovia po prečítaní môžu pokojne zmazať. Teda hlavný rozdiel je, že sme presunuli ukladanie informácií z emailu do projektu, kam patria a ktorého sú súčasťou.

Zjednodušené zobrazovanie oznamov

Zjednodušili sme zobrazenie oznamov: už si nemusíte prepínať, či chcete vidieť aktuálne, archivované, alebo všetky oznamy. Namiesto toho sa automaticky zobrazujú len aktuálne a v prípade, že chcete zobraziť aj uplynuté oznamy, jednoducho zaškrtnete políčko a archivované oznamy sa zobrazia preškrtnuté.

Nové zobrazenie oznamov je veľmi podobné zobrazeniu úloh a práca s ním je úplne intuitívna.

Zjednodušený obsah upozornení

Emaily s upozorneniami sú formátované v dizajne m.agendy a obsahujú dodatočné pomocné informácie, ktoré majú príjemcovi uľahčiť orientáciu v texte emailu.

Zdá sa, že pôvodný zámer sa podaril a nezaznamenali sme žiadne nejasnosti alebo problémy s porozumením obsahu emailov, čo je skvelé. Emaily ste si obľúbili, považujete ich za užitočné a indikujete nám, že pre rýchlu prácu sa potrebujete čo najjednoduchšie dostať k samotnému obsahu emailu bez dodatočných pomocných informácií. Preto sme sa rozhodli zjednodušiť telo emailov a v prvom kroku sme:

  • odstránili úvodnú vetu a tak text začína vo väčšine prípadov priamo menom projektu,
  • zmenšili sme písmo mena projektu.
Podľa nášho názoru to elegantne vizuálne skompaktnilo telo emailu a posunulo najdôležitejšie informácie na začiatok. Pomocné informácie v päte emailu sme zatiaľ ponechali nedotknuté.

Budeme radi, keď sa s nami podelíte o svoj názor s touto úpravou a v prípade potreby budeme ladiť ďalej.

Emailová adresa kolegu

Pomocou projektov v m.agenda spolupracujeme s ľuďmi z rôznych firiem, s dodávateľmi, zákazníkmi, externými spolupracovníkami bez toho, aby sme poznali ich emailovú adresu, pretože v m.agende ich vidíme pod ich menom.

V prípade, že predsa len potrebujeme zistiť ich emailovú adresu, stačí v zozname ľudí v projekte podržať kurzor nad menom:

Dlhší popis projektu

V m.agende môžete k projektu zadať aj popis, aby Váš tím získal základne informácie o projekte. Hovoríte nám, že to radi využívate a že by ste niekedy potrebovali mať možnosť zadať aj viac textu. Preto sme rozšírili pole pre popis projektu viac ako dvojnásobne - z 200 na 500 znakov. Neváhajte a napíšte do popisu všetko, čo pomôže Vášmu tímu!

One more thing

m.agenda sa prispôsobuje veľkosti obrazovky a funguje dobre aj na mobilných zariadeniach, no pri súčasnom stave technológii sa webová aplikácia stále nemôže rovnať natívnej mobilnej aplikácii komfortom, rýchlosťou a plynulosťou používania. Preto sme vytvorili natívnu mobilnú aplikáciu m.agenda pre Android, ktorú týmto spúšťame do beta prevádzky.

Cieľom beta prevádzky je odhaliť prípadné chyby a doladiť funkčnosť tak, aby bola aplikácia pripravená na bezproblémovú prevádzku v hromadnom nasadení.

Mobilná aplikácia prináša úplne nový zážitok z práce s m.agendou. Máte ju vždy pri sebe, je stále prihlásená, umožňuje Vám jednoducho nahrávať dokumenty z Vášho telefónu priamo prostredníctvom voľby "zdieľať" v telefóne. Samotná práca je rýchla, bezprostredná a jednoduchá. Aplikácia obsahuje väčšinu funkcií webovej verzie, niektoré sme tam nezaradili kvôli prirodzeným obmedzeniam menšieho displeja, ale iné zase fungujú vďaka dotykovému prostrediu intuitívne a plynulo. Myslíme si, že si aplikáciu obľúbite a nebudete si už vedieť predstaviť prácu bez nej.

m.agenda pre Android zatiaľ nebude k dispozícii v Google Play, ale ak nás požiadate, radi Vám ju poskytneme na beta prevádzku.

A priaznivci iOS? Nebojte sa, pod stromček to síce už nestihneme, ale deň D sa blíži ☺.

Rasťo Štric
a celý tím m.agendy